fredag 29 november 2013

Återvinningsstation för barnens skapande!

Åh vad spännande det låter! Jag blev tipsad om Guldgruvan i Törebodas blogg och tittade in där idag. Tänk en plats där det finns massor av sådant där material som vi älskar att hata. Det där materialet som tar mycket plats och är i vägen under förvaring men som barnen älskar att skapa med. En hel lokal fylld med det dit barn och pedagoger får komma och hämta vad de vill ha. Ett återvinningscenter där även trasiga saker kan komma till användning igen!

Mina tankar börjar genast snurra. Jag undrar om vår lilla mysiga stad är tillräckligt stor för att få till en sådan lokal. Vart skulle den kunna vara? Det krävs ju nästan att någon hyr ut billigt eller att någon startar upp det ideellt. Men då skulle det ju också behöva anställas någon som plockar i ordning, sorterar materialet inbjudande och möter upp de barn- och pedagoggrupper som kommer dit. Kanske vi skulle kunna samarbeta med en grannkommun?

Vilka skulle kunna bistå med material? Alla företag som får spillprodukter. Frigolit, sågspån, plast, papper, kartong, rullar, repstumpar... Och kanske gemene man kan ta svängen förbi med uttjänta TV-spelstillbehör som rattar och pedaler, en trasig telefon eller något annat skoj som barnen kan återanvända i lek eller teknikundersökningar...

Fröet är sått. Kanske ett steg mot ett hållbarare samhälle?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar