lördag 5 oktober 2013

Pedagogiska rum....

Idag har kreativiteten flödat hos mig och mina kollegor. och ja, jag menar verkligen IDAG. Lördag. Vi fick en inspirationskick av en gemensam shoppingrunda på förmiddagen varpå dagen avslutades på.... jobbet! Men börjar man prata och kommer in i flow så varför inte ta vara på det?

Vi har idag fått iordning på vår mysvrå,

kommit på en mjukare lösning på vår motorikhörna (som nu passar ihop någorlunda färgmässigt också),och fått till PRAXIS-leken precis som vi vill ha den!

De senaste två veckorna har mycket av våra tankar kretsat runt den pedagogiska miljön och idag kulminerade den gemensamma tankekraften i handling. I fredags fyllde vi upp vattenbaljan som bara blivit stående med sågspån vilket barnen tyckte var spännande. Och lite konstigt.


En av våra stafflier (med svarta tavlan/whiteboard) har flyttat ut i "skolan" som barnen börjat leka i språkvrån och ljusbordet har flyttat ut till vårt stora allrum som nu blivit avdelat med bokhyllor.... Ljusbordet ger ett fantastiskt ljus på morgonen och barnen blir som tagna av att arbeta där. I ateljén där ljusbordet en gång stod står nu vår gamla scen från dramavrån vilken blev en optimal bas till vårt land som barnen börjat leka med!


Överlag kan man väl säga att vi försöker bygga bort lite ljud och buller samtidigt som vi vill främja barnens koncentrationsmöjligheter då de befinner sig i ett viss utrymme. Man får inte fastna i gamla mönster utan vi försöker se till vilken barngrupp vi har just nu. I "Skolan" har vi t.ex börjat erbjuda några skolstenciler, givetvis utan krav på rätträkning etc bara för att barnen tycker att det är väldigt spännande med bokstäver, siffror och tanken på skolan just nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar