söndag 1 september 2013

Projektfokus Ljud/musik....

Nu har vi valt projektfokus utifrån vad vi uppmärksammat bland barnet. i år kastar vi oss huvudstupa in i projektfokus Ljud/Buller/Musik... Det är ett stort område som kan landa varsomhelst. Vi tänker oss att börja smått med t.ex måla och dansa till olika musik, fundera på hur vi känner oss när vi hör olika ljud som ex. skratt, skapa ett ljudmemory, ge barnen uppgiften att bygga ljud/instrument, appen "Sneak" där barnen måste vara tysta...

Tydligt är att vi inte känner oss lika låsta som vi brukar men efter vårt möte i torsdags känns det tydligt att vi kan sammanlänka detta med vårt tidigare projekt "Tillsammans". Det finns så många olika sätt att kommunicera med ljud och man känner sig på olika vis när man hör olika ljud. Nu ska vi fundera vidare hur i kan jobba med de äldre respektive yngre barnen, hur vi kan jobba tekniskt (uppgifter, experiment), naturvetenskapligt (naturljud), matematiskt (rytmer, lyssna och räkna?), med skapande (skapa till musik i olika färger/lera/pulver?), musikaliskt (skapa musik tillsammans?).... Tips mottages tacksamt på såväl aktiviteter som appar och litteratur!

Min känsla just nu är att det blir en oerhört spännande höst!

1 kommentar:

  1. Vi hade projekt ljud i hela vårt förskoleområde hela förra läsåret. Hos mina femåringar ledde det till ett helt fantastiskt projekt om ugglor. Vi får se var ni hamnar.

    SvaraRadera