tisdag 11 juni 2013

Nu är det sommar!

Idag blev barnen "färdiga" med det land som de jobbat så länge med! Vem vet, kanske flyttar det in något mer eller händer något mer innan de slutar för terminen men nu är allt påbörjat avslutat. Det finns berg, skog, jägare, bergsklättrare, ett tivoli, hus, berg, bro, bilar, strand... Barn är påhittiga! Just nu är det ett stort intresse för flaggor så kanske att landet hinner få sin egen flagga också?

Nu är vi ute mest hela tiden och arbetet inne avstannar ganska rejält. Vi njuter av sol och värme och har ätit mellanmålet ute flera dagar i sträck. Idag fick vi dock gå in och äta eftersom rabarberkrämen som vår härliga kokerska gjort var lite svåräten i solskenet!

Vårt kompisarbete har tagit lite extra fart igen och barnen har valt kompissånger att ha till midsommarkonserten på nästa torsdag då vi har dans kring vår midsommarstolpe! Vi klär gårdens lyktstolpe tillsammans med barn och föräldrar på förmiddagen, sjunger, dansar och äter jordgubbstårta som barnen bakat! På midsommarfirandet kommer vi även öppna upp altandörren från ateljén och sätta upp en vernissageskylt dit in.. Nu i veckan behöver vi ju alltså röja litegrann i ateljén bland alla kartonger, toarullar och färgburkar!

Sommar! Sommar! Sommar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar