tisdag 7 maj 2013

Nu flyttar vi....

....UT!

Idag var en sådan där dag när vi direkt efter frukost satte upp ute som ett av valen på valtavlan och sedan stannade vi liksom kvar ute hela dagen med undantag för lunch och vila som fick vara inomhus. Det är så härligt att vara ute när solen skiner och vårvärmen tar fart på allvar!

Men jag tror ändå att det är viktigt att inte glömma bort att alla barn inte älskar att cykla och gräva utan har behov av att varva med andra, lite mer inomhusbetonade aktiviteter. Idag bar vi ut papper, tuschpennor och tejp som placerades på ett centralt fikabord samt en vilmadrass som fick ligga i skuggan på altanen med en boklåda intill. Innan dagen var slut hade det uppstått konstverk bestående av fasttejpade stenar på teckningarna och några barn drog av skorna och slappade på madrassen en stund!

Några barn hann spända studera en, i mina ögon, stooor spindel som snabbt klättrade runt på vår klätterställning och vi pedagoger blev halvt ihjälskrämda av vad som troligtvis var en nyanländ svala som förirrat sig inomhus.... Ja, och så såg vi en sädesärla som skuttade omkring på vår baksida. Så mycket natur idag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar