måndag 29 april 2013

Invånare i vårt land...

Det börjar födas små invånare i TILLSAMMANS-landet! Idag var det flera barn som önskade att gå till ateljén efter lunch för att "jobba med landet" och eftersom vi hade lite barn så gick det alldeles utmärkt. Sedan tidigare hade några barn limmat ihop träkulor med limpistol och idag var det några andra barn som limmade på kläder och ritade ansikten. Fyra jägare och några tjejer i prickiga kläder blev det totalt. En ev tjejerna ska åka i rutschkanan på tivolit när figuren har torkat..

20130429-130048.jpg

På förmiddagen idag fick vi låna in hela F-2:an från skolan eftersom vi vill börja leka lite fler regellekar och många lekar är oerhört svårt att leka på 3-7 barn som det oftast är i de äldsta åldrarna på en gång. Barnen har ju uttryckt en önskan om fler sådana lekar på Förskolemötet så då fick vi helt enkelt låna barn. Det var ju så passande att de hade gympa just den timmen! Samarbete över gränserna är roligt! Dagens gemensamma lekar blev "Katten och Musen" samt "Under hökens vingar kom!". Flera av skolbarnen tog sig an varsitt förskolebarn i något liknande fadderskap i den sista leken som vi aldrig lekt förut. Det blev jättelyckat och genererade i många skratt trots stormblåst...

Under dagens sista timme hade jag bara tre barn kvar. Jag kopplade upp lärplattan (gud vad svårt att byta ut detta ord) till projektorn och startade upp "falling stars" med huidad åtkomst på ett bord. Barnen var helt inne i detta den första stunden och upptäckte sedan att det syntes på väggen.
"Kom dansa med mig!" hördes från treåringen och de två mindre började dansa. Det är härligt att se gnistrande ögon. När sedan fritids kom in så var det samma glädje i denne store killes ögon när han skapade musik med de fallande stjärnorna... Denna app vill jag jobba vidare med!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar