fredag 12 april 2013

Härliga fredag!

Den här veckan har varit kreativ hos oss!

Barnen som jobbar med TILLSAMMANS-landet har byggt ett tivoli med rutschkana, karusell och en blomma plus ett antal gubbar som ska leka där. Barnen insåg att dubbelhäftande tejp fungerade mycket bättre än limpistol när man ska fästa plast. Vi testade att blanda Marvin med pulverfärg för att få en färg som inte släpper direkt som flaskfärgen gör på plast. Intressanta experiment!

Ett barn ville göra en egen flanosaga i början av veckan och gjorde figurer som hen noga klippt ut. Vi satt tillsammans vid datorn och hen dikterade sagan medan jag skrev. Idag laminerade vi dem och satte på flanopapp på baksidan... Nästa vecka ska hen läsa upp den för kamraterna. Hens arbete har skapat ett intresse bland flera andra barn som också påbörjat egna flanosagor de senaste dagarna.

Igår hade vi vårt tredje Förskolemöte och nu i eftermiddag fick jag tid att verkligen reflektera kring dessa. Vad mycket av barnens tankar som vi har kunnat följa upp och genomföra! Det känns fantastiskt bra med den här sortens demokrati i förskolan. För några år sedan skulle jag aldrig ha tänkt tanken att jobba på det här sättet men nu känns det bara rätt. Alla barn vågar räcka upp handen och få påsen. Alla barn i gruppen vågar säga något när de håller i "pratpåsen". Den ger makt. I vår likabehandlingsplan har vi som ett av målen satt upp att alla ska våga göra sin röst hörd och stå för sin åsikt och jag känner att detta är på god väg nu! Om vi bara kan fortsätta genomföra våra Förskolemöten varannan vecka så är det ju en jättebra demokratisk övning. Igår föreslog barnen själva att vi skulle rösta om ett av förslagen som kom upp och ingen protesterade när ett visst förslag vann!

Barnen som pratar mycket om det engelska språket blev jätteintresserade idag när vi med Youtubes hjälp satte på kända barnvisor och ramsor på engelska via projektorn. Jag är helt såld på den vackra "Twinkle twinkle little star" från SuperSinpleSongs... Vackrare finns inte och så så behandlar den ju kompisskap också =)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar