måndag 18 mars 2013

ikapp.

Pust! Nu är jag nästan ikapp med alla foton och dokumentationer som ska göras. Idag fick jag in de flesta i barnens pärmar under tiden som barnen började droppa av och fritidspedagogen så snällt tittade in en stund så jag kunde göra färdigt. Jag tycker aldrig att det känns bra att hålla på med sådant när man egentligen vill möta alla föräldrar ordentligt men jag hoppas att de som sett en halvstressad pedagog idag har överseende med att det kan bli så ibland. På förmiddagarna är det ju stört omöjligt att få till den tiden även om ett barn eller två gärna är med.

Idag hade jag hunnit men vi trotsade blåsten och gick på vår inplanerade promenad med de barn som var hos oss idag. Det är inte lätt att göra samarbetsövningen "ormen" (ni vet när alla står i rad och håller i varandra och så ska huvudet fånga svansen utan att ormen går av) när man har tre barn födda -08 eller tidigare och resten är yngre, men det gick! Lite rörigt var det men roligt hade barnen! Det blev också leken "kom alla mina små lammungar" men eftersom de äldsta inte tyckte en så enkel regellek var rolig så ville de inte vara med vilket resulterade i att två pedagoger sprang fram och tillbaks med de minsta som tyckte bara det var roligt. Efter detta lekte de äldsta kurragömma en stund.. De har börjat intressera sig för olika former av regellekar nu så det kanske vi nappar på framöver, vi har ju lekt en del "ett, två, tre - Rött ljus" innan men den är svår för många. Det är otroligt svårt att hitta lekar som passar en barngrupp mellan ca 2 och 5 år vilket vi ofta behöver ha då det inte är så många i någon åldersgrupp som är på plats samtidigt att leka regellekar på olika nivåer med... Och i ärlighetens namn tycker inte de äldsta att "björnen sover" och "gubben i lådan" är något vidare roliga samtidigt som det är svårt att leka avancerade lekar med 2, 3 eller kanske 4 barn..

Idag packade vi också upp våra två stora lådor från LEKOLAR med flera av de saker som barnen önskade på Förskolemötet förrförra veckan. Bl.a några fler pussel och ett spel.. Vi packade upp en doktorsväska så nu har flera av barnen lekt doktor i hallen tillsammans med en pedagog. Vi har en "tittsak" i motsats till "leksak" och det är ett litet skelett som hänger på en ställning. Barnen har ju pratat jättemycket om kroppen och just skelett sedan i julas när "Mysteriet på Greveholm" innehöll just ett skelett som verkligen fångat barnen. Vi köpte in två nya kroppspussel och en plansch där man ser kroppens olika skikt när man tittar på den  från olika håll, den gillade barnen! Vi har numera fyra pussel som visar livet på förskolan med baktanken att det finns barn från de flesta kulturer med på bilderna. Vi fick två av de fantastiska dockorna från Rubens Barn. Irriterande nog så har bara LEKOLAR de två svenska varianterna Anna och Emil så vi fick beställa de andra tre från Varsam.se där de till min lycka även säljer hjälpmedel för dockor som t.ex rullstol, rullator, kryckor och glasögon! Det måste vi komma ihåg i framtiden! Troligtvis kommer vi inte ge barnen alla fem dockorna samtidigt utan variera eftersom vi har en fyrabarnsregel i hallen där dockleken finns. Just nu funderar vi också på att verkligen INTRODUCERA varje docka en i taget med namn och kanske en liten bakgrundshistoria i samling för att öka känslan av omtanke om våra saker eftersom mycket av det vi köper nytt går sönder väldigt snabbt. Det är ju inte barnen det är fel på, det är vårt sätt att introducera och visa fram nya saker.. Bland annat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar