fredag 8 mars 2013

En stor eloge till Marcus Birro!

Säga vad man vill om Marcus Birro men denna artikel värmer i ett stressat förskollärarhjärta! Har du inte läst den än så hittar du den här! En liten knäpp på näsan bara Marcus.. Det här är 2013, inte 1973. Misstänker att ditt barn går i svensk FÖRSKOLA som det hetat sedan.... hur länge som helst...  Det finns ingenting inom svenskt skolväsende som heter dagis även om det hoppar ut en och annan groda i pressen ibland.. Och nej jag är ingen dagisfröken. Jag är en stolt förskollärare som står för en oerhört viktig del av vårt utbildningsväsende.

2 kommentarer:

  1. Men vad är det han skriver egentligen? Att vi som förskollärare är där för att plåstra om, trösta och bygga sandslott i ösregn. Och han, som du sagt, kallar oss inte ens för förskollärare utan för dagisfröknar.
    Han säger inget i sin artikel om vårt uppdrag som lärare och nämner inte heller vad vi faktiskt ger hans barn, en lärorik start i livet. Jag blev bara upprörd när jag läste artikeln, för om han nu ska anstränga sig att skriva en artikel om ämnet kan han väl ändå skriva om vad vi faktiskt är där för att göra? Det är sällan vårt yrke blir korrekt hänvisat till i media. När vi nu blir det, varför inte ge oss det utrymme det faktiskt förtjänar? Så gemene man förstår att vi inte är där för att ha barnpassning.

    SvaraRadera