tisdag 18 september 2012

Många sjuka ger tid över

Idag var det flera barn sjuka men full personalstyrka. Då fick bygg- och teaterrummet ett enormt ansiktslyft. Jag och kollegan M slog våra kloka huvuden ihop och möblerade om med det vi redan har i rummet. Tre av barnen var med i diskussionerna innan vi var nöjda. Nu blev bygghörnan mer markerad och teaterdelen ser definitivt mer inbjudande ut nu samtidigt som spegeln fick en mer framträdande roll mitt emot utklädningskläderna. Så nu ska vi se hur reaktionerna blir.

Vi satte även upp vår nya Sverigekarta i Naturum som vårt geoafi- biologirum just nu heter i mina logganateckningar. Vi har ännu inte döpt det. Barnen behöver få vara mer delaktiga. Frågan är bara hur eftersom förslagen hittills varit Dockvrån och Restaurangen eftersom det är vad det har varit därinne förut trots att vi försöker lyfta det innehåll som finns där nu och som barnen verkligen använder...

I ateljén står nu en 10 kilos lerklump mitt på bordet och förvandlas allteftersom till ett gemensamt projekt utan tydligt mål. Det är så spännande att höra vad som upptar barnens tankar just nu när de låter fingrarna forma leran. Det handlar om allt från en rutschkana som alla barn får åka i till getingar.. Invirad i våta handdukar och plast till i morgon så nu hoppas vi att den är brukbar även de närmsat dagaran och att barnen vågar förvandla den till något mer än en fyrkantig sten med hål i... Även om nu en fyrkantig sten med hål i också kan vara ett konstverk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar