måndag 13 augusti 2012

Spännande!

Förra veckan hade vi besök av nya kollegan M. I fredags fick vi tillfälle att sitta ner och prata om våra grundtankar ett par timmar. Vad givande det är att bolla tankar och idéer och det bästa av allt är att vi båda lutar lite åt samma håll i vissa lägen. Det känns som att jag kommer få än mer nytta av min atelieristautbildning nu när vi kommer igång än mer med vårt dagliga arbete om ett par veckor. Nu de första veckorna är det flera som har semester under några dagar så det blir väl först v. 35 som vi kommer igång på allvar och då börjar även inskolningarna. I år provar vi tre inskolningar samma vecka för att snabbt komma igång på riktigt.

Idag hade vi bara 4 barn på hela dagen så vi fick lite tid för planering och utvecklingsdiskussioner i arbetslaget. Vi har ju länge varit inne på att vi vill förändra vår ganska fattiga köksvrå där barnen mest bara "brötar omkring", det blir ingen konstruktiv lek där. Idag kom vi på det och gjorde slag i saken med provmöblering och undersökningar. Vi rotade i våra garderober och hittade en hel del smått och gott. Så nu får vi ett mini-Universeum med geografi i ett hörn, lite ekologi i ett hörn och en samlingspunkt där man kan lägga pussel om kroppen eller titta i en faktabok om naturen, kroppen eller något annat spännande. Nu ska vi investera i en jordglob och har skrivit ut en karta över närområdet för att visa var barnen bor på gammeldags förskolemanér MEN med skillnaden att den här gången är det barnen som initierat tankarna med sina frågor om "var bor du?" 

OCH så är jag från och med idag registrerad på kursen "att dokumentera och stimulera barns utveckling i förskolan 1" på 7,5p vid Högskolan i Borås. Spännande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar