tisdag 28 augusti 2012

Japp!

Nu är det klart! Eller ja nästan. Igår kväll gjorde jag lite justeringar i schemat men det bygger på att det fungerar att samarbeta med fritids från kl 4 eftersom vi har för många barn fram till fem och därför inte kan vara själva. Nackdelen är att fritids liksom vi har många barn ibland.

Fördelar nya schemat.
-Det finns fyra olika passa man kan jobba, det gäller alla ordinarie anställda.
6-12.30, 7-15, 8-16 och 10-18.

Vi måste vara tre från kl åtta och minst tre över mellanmålet så det finns inte mycket att spela på. I det gamla schemat var bl.a. fredagar ojämna då de flesta gärna går kortare dagar i slutet på veckan och någon har jobbat mer. Nu är det rättvist rakt över. Alla får en tidig fredag och 1,5 timme mer utvecklingstid var fjärde vecka utöver de 4 timmar vi har. Allt hänger som sagt på att det fungerar med barnantal och att samarbetet med fritids flyter på. Jag gjorde en deal med fritidsfröken att vi kör på prov från måndag så får vi se hur det går. Håller alla fingrar och tår jag har att det fungerar nu!

Dagens positiva är att barnen verkligen anammat projektet TILLSAMMANS och förklarar stopp, förlåt, förlåtbåten och allt annat för de kompisar som återkommer från semestern allteftersom. Idag bjöd vi in de barn som ville på samling där vi bl.a körde förlåtbåten och med hjälp av en ramsa trännade på att se varandra i ögonen och säga förlåt. Barnen tycker att det är roligt. Efteråt spelade jag och en kollega upp en improviserad teater där vi blev osams och sa förlåt på olika sätt. Barnen skrattade hysteriskt. Undrar vad vi gjorde "fel"? Eller om det var ett tecken på att det var en bra teater...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar