fredag 2 december 2011

test

För tillfället utför jag ett litet test på förskolan. I den del där vi haft bygg- och konstruktionslek plus en låda bilar och ett garage har jag tagit bort bilarna och garaget och fyllt på med konstruktionsmaterial. Detta för att se hur barnen reagerar men troligtvis ställer jag tillbaks billådan i nästa vecka. Vi är ju trots allt inte en förskola helt utan leksaker. Men som sagt, en liten utmaning är det i alla fall!

3 kommentarer:

  1. Varför ställa tillbaka så snart? Våra bilar är på långsemester och ena garaget skänkte jag visst till en annan avdelning... Jag känner mig fortfarande väldigt nöjd med det.

    SvaraRadera
  2. Vi får väl se, men detta blev ett beslut i alla hast när bygg- och konstruktionshörnan blev färdig och detta beslut togs utan diskussion med mina kollegor vilket jag egentligen tycker borde ha förkommit. Så som sagt får nog bilarna strax flytta tillbaks fram till ett djupare samtal med kollegorna. Kanske vi kan ta fram bilarna men inte garaget för att stimulera till väg- och garagebyggen?

    SvaraRadera
  3. Ett annat tips är att kombinera byggmaterialet med exempelvis figurer som djur och tyger och annat. Brukar bli väldigt kreativ lek, med lite genustänk bakom!

    SvaraRadera