onsdag 17 augusti 2011

Konstentré.

Idag har vår underbare vaktmästare monterat ihop vårt nya vitrinskåp så vår entrékorridor (korridoren mellan entrén och allrummet) är numer ett litet konstgalleri. På ena väggen sitter barnens konstverk med stafflimålningar och gårdagens knappverk och mittemot dessa står nu ett vitrinskåp och en bänk för föräldrar och andra att sitta på och beundra barnens skaparlust!

I våra tidigare lokaler har föräldrar som behöver vänta på sina barn vid t.ex mellanmålet antingen suttit i tamburen eller i en soffa utan något att göra (om de inte kommit in och satt sig vilket de ju också gärna fick). Detta födde tanken att vi kunde kombinera lite och försöka få föräldrarna att känna sig lite mer välkomna. Detta hoppas vi att vi nu har åstadkommit. I vitrinskåpet är det tänkt att de för barnen mest värdefulla alstren ska stå på "display" i ca en vecka innan de följer med hem. För vi tror på ett ständigt byte av vackra föremål dels för att förhindra att skåpet blir "knökfullt" och dels för att hålla intresset vid liv hos åskådaren dvs barnen, vi pedagoger och föräldrarna. Idag spikade jag äntligen upp vår planeringskalender och under den fick även förslagslådan plats. Tanken är även här att göra föräldrarna mer delaktiga genom att titta i förslagslådan varje vecka innan vår veckoplanering och diskutera samtliga uppkomna förslag utifrån vårt uppdrag.

Det är nu första gången som jag är med om en femdagarsinskolning och jag måste säga att jag är glatt överraskad! Nu har vi gjort dag 3 och allt funkar kanonbra. Barnen verkar känna sig trygga med lokaler, barn och personal. Jag var lite osäker först när föräldrarna ska vara med 9-14 i tre hela dagar men det ökar nog bara tryggheten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar