fredag 12 augusti 2011

De har kommit!

Våra bokhyllor alltså! Så idag börjar det för första gången kännas som om vi är "nästanklara" sånär som mysen som är tillbommad med en bokhylla för dörren där vi förvarar lite hyllor och annat i väntan på vaktmästarens tjänster. Igår eftermiddag hade kollegorna monterat ihop lekväggarna och idag kom som sagt fyra stora djupa bokhyllor. Två fungerar som rumsavdelare i allrummet och två står för tillfället i köks-/småbarnsdelen. Vi hade tänkt ha en inne i familjevrån men insåg att den skulle ta upp halva rummet så vi måste köpa en mindre och smidigare dit in.
Nuvarande bygg-, bil- och konstruktion.

Bokhyllorna i allrummet gick inte ställa riktigt så som vi tänkt men det kanske funkar att ha det såhär även om det kanske blir trångt att spela vid bordet. Alternativet att ställa bordet på andra sidan rumsavdelaren tycker jag inte känns bra för då ryker mycket värdefull golvyta för barnens bygg-, bil- och konstruktionslek. Då skulle den vara förpassad till den lilla ytan bredvid datorn.. Detta väckte en riktigt livlig diskussion då vi var av olika åsikt i dessa frågor. För tillfället är det som jag vill ha det men jag kanske får ge mig beroende på hur det fungerar när verksamheten kommit igång ordentligt.

Mysen till vänster och ingången till familjevrån till höger.


Fördelen med att hyllorna är djupa är att man får plats med mycket utan att det blir rörigt för barnen. Vi hade även en annan tanke vid beställningen och det var att det var tvunget att vara täckt rygg på hyllorna som skulle fungera som rumsavdelare. Detta för att minska mängden intryck och öka möjligheten till koncentration och lugn i gruppen. Annars blir det lätt så att barnen ser rakt igenom vad någon annan gör där och då tappar fokus på t.ex sitt eget pussel eller sin egen bygglek.

Småbarnshyllan...

Lek- och läsyta med nya fina samlingsmattan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar