tisdag 16 augusti 2011

Dagens reflektion

Nu börjar det kännas som om vår nya förskola tar form på allvar. Vi har gjort upp nya dagsrutiner, barnen har fått sina mat- och sovplatser och vi har en begynnande plan för höstens samlingar. Vi har fördelat ansvarsbarn och börjat skola in nytillskotten. De sista möblerna trillar in och nu väntar vi bara på en soffa. Vaktmästaren har börjat skruva ihop vårt nya vitrinskåp (som dock skulle bråka lite och därför nu ligger i delar i vår entrékorridor), vi fick även vår fina pysselvagn ihopskruvad idag så nu är det inte mycket mer vi kan göra mer än att "bo in oss".

Vi ska under hösten prova att jobba med materialet Babblarna och lägga in Praxis-alfabetet (språkljuden) under en särskild språksamling utöver det arbete vi nu gör. Det intressanta är att jag nu behöver läsa in mig på Karlstadmodellen eftersom Babblarna bygger på just denna modell. Det verkar som om det finns mycket information på internet om detta så nu vet jag vad jag ska göra på min barnfria tid den närmaste tiden!

Under detta språkår ska vi också ta in ett språk till, något som vi inte är vana vid på landet då det inte är något mångkulturellt område. Vi har känt att vi, framförallt i och med nya läroplanen, behöver bli bättre på att ta tillvara de språk som finns i barngruppen. Detta ska bli riktigt spännande. Jag tar gärna emot tips på hur man kan väva in nya språk i verksamheten!

Dagen har varit fylld av sprudlande aktivitet i ateljén då det uppstod en form av kedjereaktion bland barnen som nu har skapat vackra konstverk av papper, medium, fjädrar och knappar. Jag tror bestämt att våra knappar är på väg att ta slut! Idag var barnen med och tvättade ur sina limpenslar när de var klara vilket känns som ett bra steg framåt. Nu vill vi bara ha upp en hängare till förklädena, två rejäla pallar, en handduk att torka händerna på efter urtvättning av penslar och en penselburk för tvättade penslar som ska torka och sedan är vi på G ordentligt!

1 kommentar:

 1. Hej!
  Vad fint ni fått det. Samlingsmattan är underbar.
  På vår förskola är vi både barn och pedagoger från massor av olika länder, alla har tagit med sig band på sånger eller sagor från sitt hemspråk och så har vi lyssnat på dem och sedan har någon översatt dem till svenska ( blir ju kanske inte exakt likadant men i det stora hela)och så har vi lyssnat på dem på svenska också. Vi har också språkpåsar från olika länder som varje familj kan få låna hem. Vet inte om detta var till någon hjälp men så jobbar vi .
  Ha det gott så länge.
  Kram

  SvaraRadera