tisdag 9 augusti 2011

Dag 2

Motgångar och medgångar. Så kan man sammanfatta dagen!

Motgångarna blev att Förskoleforum tydligen inte är värt pengarna för oss då rektorn trodde att vi inte får lov att använda oss av hemsidesverktygen pga kommunens internetpolicy. Detta dämpar ju möjlighet till föräldrainsyn något. Men men. Vi har använt oss av mycket på gratismånaderna ändå och det verkar ju kanon.

Medgångarna blev att vi fick lov att införskaffa både en projektor till taket och ett SoundEar! Vi har även burit in vår gamla dator in i våra nya lokaler och ska äntligen få en BARNDATOR även om vi kan använda den ibland. Tanken är att vi inte ska ha spel på den utan ett ordbehandlingsprogram, ett bildbehandlingsprogram och ett målningsprogram som barnen kan använda sig av. För ska sanningen fram så är vi nog alla lite till mans hos oss ganska gammeldags. Vi tycker att många barn sitter alltför mycket framför datorn hemma men att de behöver lära sig hantera datorn och dess tillbehör inför kommande liv. Man kan ju även använda sig av datorn i skapande verksamhet, språklig verksamhet och till viss del för att stärka den finmotoriska färdigheten. Kanske kan vi även börja jobba litegrann med Internet. Någon som har tips på hur man kan starta upp det eller på några bra gratisprogram anpassade för barn?

Idag blev jag nästan kompis med budkillen som var hos oss för andra dagen i rad och troligtvis kommer han dyka upp några gånger till den här veckan för vi har beställt en hel del till som ska komma! Idag fick vi två bord som vi själva monterade ihop i brist på vår semestrande vaktmästare, en spegel från ABA-SKOL som vi måste reklamera för den var dåligt gjord och gav lustiga-huset-effekter, massor av trevligt material och alla utklädningskläder.

Tre av oss jobbade även över två timmar för att plocka i ordning, sortera och röja. Det är köriga veckor vi har framför oss men ändå roliga. Det är riktigt upplyftande att se allt ta form!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar