måndag 4 juli 2011

Helt slut..

Men så nöjd! Idag har jag varit på jobbet från åtta till halv fem av rent egoistiska skäl. Jag vill helt enkelt komma tillbaks till jobbet efter sommarstängningen med en känsla av att det mest akuta är i ordning. Idag har vi fått upp lite fler hyllor, möblerat om något och skickat iväg materialbeställning till såväl ABA-skol som Lekolar. Och så lyckades vi nog kortsluta en propp. Ja och så har jag invigt mina nya arbetsbyxor från Garden Girl. Så sköna att ha och med MASSOR av fickor.

En hel del leksaker och lite möbler blev alltså flyttat idag. Men såväl jag som mina kollegor blir bara trötta i huvudet av alla flyttkartonger, bristen på förråd och förvaring samt ovissheten av hur allt kommer fungera rent praktiskt. Så vi överlåter en hel del (massor!) till att göras v.32 när vi kommer tillbaks igen. Då ska vi förhoppningsvis ta emot ALLA möbler, montera ihop dem, möblera, packa upp ALLT in i de nya hyllorna, planera för hela hösten, gå igenom barngruppen och planera lite till. Vi trodde från början att vi skulle få en hylla i det gemensamma materialrummet men förståeligt nog hade skolan också massor av material att förvara så vi fick helt enkelt inte plats. Likaså med hyllan i biblioteket som vi hade hoppats kunna ställa våra barnböcker på när de inte används. Istället får vi nu förvara alla extra leksaker, allt extra material, lite av städerskans grejer, våra egna ytterkläder och värdesaker, alla barnens blöjor (hos oss har alla med sig egna blöjor) samt alla julsaker, portfoliopärmar, sago- och sångpåsar/lådor etc inne i vårt lilla förråd. Alla barnböcker samt spel och pussel har vi knött in så gott det går i en garderob så där får vi inte plats med de saker vi tänkt oss. Resultatet får nog bli att vi får göra oss av med massor av saker enbart pga platsbrist. Det positiva är att vi denna materialbeställning helt struntade i böcker, spel och pussel och hade därför råd med utklädningskläder, affärslek och mer skapande material istället!

Vi har gått runt och provat, känt efter och provat igen. Nu har soff-kompromissen blivit två soffor och ommöblering så att vi nu fått mer (!) plats att ha storsamling och rörlig lek på. Det kan nog bli bra det här bara vi får ordning på allt.

Vi har kommit på fler saker till vår önskelista: en takmonterad kanon (projektor) i matrummet, en "bullermätare" med färgvisning typ soundear eller likande samt en ny Första hjälpen-tavla. Vi vill ha en förslagslåda för föräldrarna i tamburen och en bra blöjlösning för tio barn i skötrummet. Vi har ju inte längre möjlighet att ha trådbackar under skötbordet då det nya är höj- och sänkbart. Antingen bör det väl vara en hylla med nackdelen att blöjorna kan välta eller någon annan bra idé.. Funderade på om vi vågar be vår händige vaktmästare att bygga något liknande det här fast då tio stycken att hänga med ryggen mot väggen och dörren framåt bredvid varandra typ eller tygförvaringen som dock känns lite otymplig om man ska nå alla blöjor över skötbordet... Efter en stunds googlande hittade jag en perfekt lösning hos Hessleberg.se. Undrar om vi får beställa därifrån?

Blöjförvaring
hemmabygge..
Blöjförvaring från Hessleberg..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar