tisdag 14 juni 2011

Nu är det dags.

Projekt ny förskola dag 2 har gett massa packande i kartonger. Vi har skrivit beställningslistor på möbler och vart och kikat i de nya lokalerna flera gånger. Det är MYCKET praktiskt att den nya förskolan blir i huset intill! Stort och rymligt med EN entré till alla barnen, eget kapprum för oss pedagoger med låsbara skåp, STOR ateljé i jämförelse med vad vi har nu och massor av ljus och rymd med många fönster.
ateljén bild 1
ateljén bild 2Det ska bli riktigt spännande att få göra i ordning överallt men framförallt i ateljén som är mitt lilla skötebarn. Vi beställer ljusbord och vitrinskåp, planerar för en målaryta för pappersulle direkt på väggen och med trådbackar för förvaring av diverse skaparmaterial. Två st materialvagnar blir det nog också! Nu letar vi efter bra stafflier men utbudet är skralt än så länge. Vi är ju bundna av upphandlingar så vi kanske avvaktar med dem..

ateljén bild 3
Hela huset är ljuddämpat, alla bord är med Tapiflex skiva och kudd- och vilrummet har enligt planen i alla fall  till och med ljuddämpat golv och dämpad dörr. Vi har flera dörrar ut mot gården som blir helt fantastisk! Jag kan ärligt säga att jag inte varit på någon så fin utegård på någon av mina praktiker eller arbetsplatser. Senast idag var de och planterade växter och i ren nyfikenhet var vi tvungna att ta reda på vad det var. Massor av Norsk brudspirea i häck runtom och så många vinbärsbuskar, både röda och svart, samt krusbärsbuskar! Slingrande asfaltsgångar att cykla på, flera sandlådor, rutschkanor och klätterställningar.
Utegården tar form


Visst finns det småsaker att som på äkta svenskt manér klaga på men den som säger att kommunala förskolor inte satsar har inte varit hos oss!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar