onsdag 15 juni 2011

Förskolan tar form.

Idag har vi (och ett gäng starka karlar) flyttat massor av kartonger och en del möbler. Vi har ställt i ordning i nya familjevrån och börjat få ordning i matrummet. Dagens insikt har blivit att alla de möbler som vi i våra tidigare lokaler funnit jättestora och otympliga nu plötsligt passar perfekt eller till och med ser små ut!

Bara i matrummet/småbarnens hemvist har vi fått plats med en stor "grop", två matbord för 8 personer, en rutschkana och en byrå. Och det är massor av utrymme kvar! Nu gäller det nog att hålla lite hårdare i beställningslappen så att vi inte beställer massor av saker och övermöblerar. I familjevrån har vi nu bord med fyra stolar, spis, diskho och bokhylla från samma serie och en extra bokhylla att ha dockor, dockkläder och affärsleksaker i. Allt begagnat av oss själva men i bra skick.

Vi börjar även få perspektiv på ateljén och tror oss få plats med en snickarbänk i juniormodell vilket vore drömmen. Att inte bara ha klassiska "kvinnorelaterade" aktiviteter i ateljén utan även lite hårdare material som kan tilltala både tjejer och killar. Genom att ha snickarbänk i ateljén hoppas jag att barnen skall inspireras att korsa materialens vägar genom att t.ex spika fast tyg på en planka och måla den sedan... Nu är vi på jakt efter en lagom och barkad stubbe att spika spikar i för att barnen skall få träna med hammaren. Virke och annat spill kan vi få av vår snälle vaktmästare som ordnar det mesta vi ber om! Han ska även fixa vår målarvägg när det kommer så långt...

Jag längtar till hösten och att få "dra igång på riktigt". Imorgon är det planering inför HT 2011 som står på schemat och på fredag hoppas jag kunna packa upp en del i ateljén.

Nu ska jag fortsätta läsa "Pedagogiska Kullerbyttor" av Karin Wallin och ta en kopp te.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar